Den skal bli lang. Og jeg håper bevegelig med tensegritykonstruksjonen.
Du kan se hvordan den blir på utstillingen i Drøbak Kunstforening, som åpner 12. mai.
Den skal bli lang. Og jeg håper bevegelig med tensegritykonstruksjonen.
Du kan se hvordan den blir på utstillingen i Drøbak Kunstforening, som åpner 12. mai.
Her har vi prinsippet:
Og her har vi materialene
og jeg har 5 dager....
å bygge opp et båt-vesen av bein og stål, med fleksibel tensegrity-konstruksjon! Hvis det lykkes kan du se den i Drøbak Kunstforening fra 12. mai. Passende nok med utsikt mot Oscarsborg og stedet hvor et annet skrog hviler på bunnen.
Hvor tredimensjonal kan en tegning bli? Tester ut med ståltråd.
Hodene er klare. Eller hva skal jeg kalle dem? Er det ansikter eller ikke? Det som ligger mellom kategorier føles uklart og utrygt.
I hele dag har vi hatt åpent hus her i Volum Atelierfellesskap. Strålende vær ute, likevel kommer folk innom. Vaffeljentene jobber.
Og som vanlig blir det mange interessante samtaler når folk med forskjellige yrker og erfaringer kommenterer det de ser. Mange gode tips også. og bra spørsmål. Her er noen eksempler:
Du burde vise ting direkte til arkitekter
Hva kan mor gjøre med hofteknokkelen hun har operert ut?
Moderne bygninger trenger mer kratt
Museene er flinke til å invitere inn lærere
Hvordan kan man vise prosessen enkelt for elever?
Hva er en profesjonell kunstner?
Kan jeg prøve?
Hva skjer hvis man plutselig ser symmetri i skogen?
Kanskje jeg skulle ha sånne hyller?
Det var jeg ganske nervøs for først. Det er jo tross alt metall, og kom jeg til å knekke bits og ødelegge dyre, 4 mm aluminiumsplater? Alle sier at de finner ut ting på nett, men jeg liker bedre å snakke med folk som kan det. Under samtalen lekker det ofte kunnskap ut som du ikke hadde spurt etter. Derfor har jeg vært på Krank Motostudio og snakket med Martin, som kan frese de fleste maskindeler til costume motorsykler, Nordsjøen og sceneeffekter. Der lærte jeg at man grovfreser først, og så går inn fra siden med hele høyden på verktøyet. Og alt om riktige feeds and speeds, det er hvor fort verktøyet skal dreie i forhold til framføringen gjennom materialet. Av Tore på Norwegian Tools fikk jeg den overraskende opplysningen at fårefett var bra å smøre med. Tilfeldigvis hadde jeg noe talg liggende, og ganske riktig, det fungerte som en drøm. Av Andy på Castor verksted lærte jeg om riktig legering for sponfraskillende bearbeiding, pluss hvorfor man aldri skal ha ring på når man arbeider med maskiner.
Nå freser CNC-en i vei, mens den synger en av sine må nummersanger.
Disse skal bli en skulptur til utstillingen i Drøbak Kunstforening i mai.
3 brukne fresestål og mange timer, men læringskurver starter alltid bratt..
Disse skal frses ut i aluminiom.Forberedelser til utstillingen i Drøbak: Fearful Symmetry
Ås Kunstforening lager videosnutter med utstillerne. Det er en flott måte å dokumentere/formidle på! Takk til Tore Birkeland for ustressende kameraføring!
Er man nerd, så er man nerd. Når det gjelder nesten alt. At jeg også er tre-nerd, ble jeg klar over der jeg vasset rundt i dypsnøen i NMBU-parken fordi jeg ikke klarte å la være å finne ut hva det var for tresorter jeg hadde portrettert i sommer. Jeg fant igjen alle sammen, mens støvlene fyltes med snø, og kameraet ble vått. Heldigvis traff jeg noen hyggelige gartnere som hjalp meg når skiltene var borte, eller snøfonnen ble vanskelig å forsere. Så her er treportrettene, nå med riktige navn. Skulle bare mangle. De har forresten veldig god suppe i Vitenparkens kafe!
Det ble en fin utstilling i de vakre lokalene i D6, den gamle lærerboligen i Ås. Takk til ivrige og effektive medlemmer av Kunstforeningen, og til alle som møtte opp og var med på å gjøre utstillingsåpningen til en fin dag med mange interessante samtaler!
Trodde jeg hadde mistet alle tretegningene mine, men her er de! Nå skal de til Ås
Vi kan hver våre ting. Jeg kan tegne, den kan være helt presis og lage spor i ting. Da kan vi lage intarsio. Her er det frest ut i akryl og trefiber.
En skulle ikke tro at en maskin er spesielt kreativ. Men det går an å lure den! Her har jeg brukt banene når den freser vekk en flate som en del av utrrykket. Min dumme venn kunne jo ikke vite at jeg hadde gitt den et V-jern..
<iframe allowtransparency="true" width="485" height="402" src="//scratch.mit.edu/projects/embed/182213648/?autostart=false" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Men jeg har jo selv laget det.
Skal man gå seg bort i krattet trenges mye kratt! Så jeg produserer moduler på Shopbot-en.